Home » General » Organisk kisel: vad är det för och hur man använder

Organisk kisel: vad är det för och hur man använder

Kisel som du kan köpa på Snorbilligt.se är ett mycket viktigt mineral för kroppens korrekta funktion och kan erhållas genom mat rik på frukt, grönsaker och spannmål. Dessutom kan det också erhållas genom att ta organiska kiseltillskott, i kapslar eller i lösning.

Detta ämne bidrar till syntesen av kollagen, elastin och hyaluronsyra, därför har en grundläggande roll i att ben och leder fungerar väl och utövar också en regenererande och omstruktureringsverkan av huden. Dessutom anses organiskt kisel som kan vara ett naturligt anti-agingmedel för väggarna i artärer, hud och hår, vilket också bidrar till cellförnyelse och för att stärka immunsystemets celler.
Organisk kisel: vad är det för och hur man använder, och vart du kan köpa kisel på snorbilligt.
Vad är det för

De främsta fördelarna med organiskt kisel inkluderar:

Föryngrar huden och stärker naglar och hår, eftersom det har en antioxidantverkan, stimulerar syntesen av kollagen och elastin, toning och omstrukturering av huden och dämpar rynkor; Stärker lederna, förbättrar rörlighet och flexibilitet, på grund av stimulering av kollagensyntes; Förbättrar benhälsan eftersom det bidrar till benförkalkning och mineralisering; Stärker artärernas vägg, vilket gör dem mer flexibla på grund av dess verkan på elastinsyntes; Stärker immunförsvaret.

Trots alla fördelar med organiskt kisel bör detta tillskott, som alla andra, endast tas med råd från läkaren eller en hälsovårdspersonal som nutritionisten.