Home » General » Frilansskribent: kort definition

Frilansskribent: kort definition

Frilansskribent tjänar sin enda inkomst, eller bidra till det, genom att skapa och komponera skriftligt arbete. Till skillnad från in-House redaktörer och författare, frilansande författare arbetar ofta för en mängd olika entreprenörer och kunder. Arbetet i en frilansande författare varierar kraftigt, allt från att skriva böcker till att arbeta för tryck och online-medier samt PR-arbete.
Frilansskribent: detaljerad definition

Jämfört med en fast position som en in-House Copy Editor, arbetar som frilansande författare har en hel del frihet, men också oundvikligen mindre anställningstrygghet. Som sagt, många redaktörer, journalister och författare väljer att göra en levande genom frilansande. De kan vara mer selektiva när det gäller att acceptera eller avvisa jobb samt att arbeta de timmar de väljer. Samtidigt är många förlag står inför ökat tryck på grund av förändringar i media och bredda sin författar bas att arbeta med frilansande författare också.

Att arbeta som frilansskribent, redaktör eller journalist kräver ett mångsidigt utbud av expertis, beroende på branschen. Bredvid forskningen och rapporteringen för klassiska medier, såsom tidningar och tidskrifter, arbetar frilansskribent också för institutioner och företag, där de senare ofta erbjuder möjligheter till högre intjäning.

Precis som med alla självständiga befattningar måste alla förvärvsinkomster som görs genom arbete som frilansskribent registreras hos rätt finansinstitut och beskattas enligt lag.
Att bli frilansskribent

Det finns många möjliga sätt att komma igång som frilansjournalist, redaktör eller författare. Kvalificering som journalist innebär vanligtvis en examen följt av en praktikplats. Men det är möjligt att komma igång som frilansjournalist utan att först ha en examen. Att samla erfarenhet – antingen genom lärlingsutbildningar, arbetslivserfarenhet eller arbets skuggning – i Redaktions hus kan också hjälpa till.

Att arbeta med redaktörer för en lokaltidning är ett typiskt exempel på den typ av erfarenhet som behövs. Dessutom är frilansskribent brukar förväntas bevisa kvaliteten på sitt arbete med prov artiklar eller en portfölj.

Författare som arbetar i tryckta medier betalas vanligtvis per rad. Det är också vanligt att betalning görs med en daglig kostnad samt för eventuella ytterligare arbete, som fotografering. Hur mycket en frilansare betalas ut varierar beroende på situation.

Det blir mycket viktigt för frilansare att ha kunskap om hur man använder media. Att arbeta i ett alltmer digitaliserat område gör kunskap om grundläggande HTML, bild forskning och redigering, och använda program som Content Management System ett måste.
Arbeta med frilansande skribenter

Många företag har fluktuerande krav på innehåll eller ibland bara inte har tillräckligt med egna resurser för att täcka deras behov. Det är just av dessa skäl som de kallar frilansande skribenter, som de kan arbeta med när och när det behövs. En brist på tid och kunnande när det gäller mycket specifika ämnen är ytterligare skäl företag Kontraktsarbete till specialiserade frilansande författare.

Tusentals skribenter erbjuder sina tjänster online, inklusive många experter inom specifika områden. Det är inte ovanligt att en nöjd kund arbetar med en frilansskribent på lång sikt, särskilt med tanke på de fördelar som detta har för båda parter. Långsiktigt arbete med en klient innebär att författaren konsekvent kan förmedla den erforderliga tonen och styla företaget eller affärsbehoven.

Att arbeta med frilansande författare kräver dock ansträngning. Frilansare kan bara leverera en färdig produkt till en kunds tycke när de instruktioner som tillhandahålls är detaljerade och tydliga. När en frilansare skickar innehållet kan ytterligare redigering krävas.
Frilansande författare på Textbroker

Textbroker ger klienterna tillgång till de skribenter de behöver. Månatlig, tusentals innehåll projekt bearbetas och arbetat med kunder och författare via Textbroker plattformen.

Klienter kan arbeta med frilansande författare från en mängd olika bakgrunder och hantera sina projekt självständigt. Det finns så många registrerade författare som är kunniga i nisch ämnen eller branscher.

Att arbeta som frilansskribent för Textbroker kräver inte en examen i journalistik eller en liknande kvalifikation. Mer än något annat, kreativitet, en talang för att skriva och kunskaper i stavning och grammatik, kombinerat med viljan att utvecklas vidare som författare, är de nödvändiga egenskaper. Professionella skribenter behövs alltid för arbete för våra förvaltade TeamOrders samt för styrelsemedlemmar.

Textbroker betalar per ord, med betalning bestäms av en författares kvalitetsnivå. Att arbeta som författare för Textbroker, är det nödvändigt att först skicka in en prov artikel.

Källa: http://frilansare.nu