Home » General » Pirate iptv: 223 personer rapporterade, första gången i Italien

Pirate iptv: 223 personer rapporterade, första gången i Italien

Finansgardets utredning om olaglig användning av serier, filmer och idrottsevenemang. De ansvariga riskerar upp till åtta års fängelse.

För första gången i Italien identifierades och anmäldes 223 personer till den rättsliga myndigheten, med ansvar för att köpa piratkopierade prenumerationer på internet som tillät att se innehållet i de viktigaste betal-TV-plattformarna (filmer, idrottsevenemang). Finansgardets specialenhet för varor och tjänster genomförde en komplex och riktad verksamhet som ledde till identifiering av dem som ansvarar för att ha köpt piratkopierade prenumerationer för att få tillgång till de mest skiftande betalda kanalerna. Av dessa har 223 redan rapporterats till den berörda rättsliga myndigheten. Operationen pågår fortfarande och syftar också till att identifiera ytterligare möjliga berörda parter. Genom att köpa abonnemang av denna typ är kunderna ansvariga för brottet att ta emot.

I upphovsrättslagen föreskrivs att de instrument som används för användning av tjänsten ska förverkande. Som ett resultat kommer 223 kunder att få sin TV, datorer och smartphones konfiskerade om de döms. Påföljden för klienten föreskriver också fängelse på upp till åtta år till böter på 25 000 euro, utöver rättegångskostnaderna.

Verksamheten syftar till att avveckla ett av de viktigaste sätten att olaglig distribution av innehåll, nämligen den så kallade IPTVS (Internet Protocol Television), den sista gränsen för piratkopiering genom vilken “pirater” förvärvar och koda om tv-scheman för de stora betal-TV-plattformarna – Dazn, Sky och Mediaset Premium på alla – och sedan distribuera dem på internet, i form av en ström av data som tillåts, av användare, med prenumeration en prenumeration smart-TV, surfplatta, smartphone eller avkodare ansluten till nätverket. Huvudsyftet med de pågående undersökningarna, som fokuserar på att identifiera överföringscentrum för olagliga signaler, beskriver en komplex organisation bestående av dussintals “återförsäljare” och hundratals kunder som genom att köpa abonnemang inte Endast olagligt njuta av visning av sportevenemang och annat audiovisuellt innehåll, utöver tv-scheman “betala per vy”, men de matar den kriminella kretsen. Genom att köpa denna typ av abonnemang, användaren befinner sig också dela med verkliga kriminella realiteter hans personuppgifter, inklusive personliga och bankuppgifter, vilket lämnar ett spår av olaglig verksamhet som utförs och utsätta sig samtidigt risker, inklusive dator, av olika slag. Den utvecklade verksamheten, som har använt hjälp, även av teknisk karaktär, av Fapav (Federation for the Protection of Audiovisual and Multimedia Content), är ett av kårens prioriterade mål att skydda immateriella rättigheter i allmänhet och, i i det här fallet, upphovsrätt.